Vleesetende planten

Welkom op deze website over een groep ongeloofelijk fascinerende planten: vleesetende planten.
Vleesetende planten zijn planten die van nature voorkomen onder voedselarme omstandigheden, verspreid over een groot deel van de wereld. Om in deze schrale omstandigheden te kunnen overleven, hebben vleesetende planten verschillende methoden (vangmechanismen) ontwikkeld om toch aan voedsel te komen. Deze vangmechanismen geven de planten een kleurrijk en fraai uiterlijk, waardoor ze uitstekend geschikt zijn als decoratie binnenshuis of in de tuin.

Deze website biedt een ruime hoeveelheid aan informatie, voornamelijk gebaseerd op mijn eigen ervaringen met de soorten die ik kweek. Daarnaast huisvest deze website een grote hoeveelheid aan foto’s van mijn eigen collectie en van locaties waar vleesetende planten in het wild voorkomen.

Ik heb jaarlijks een ruime hoeveelheid planten die geschikt zijn voor de verkoop, waarbij ik probeer een zo groot mogelijk assortiment aan vleesetende planten aan te bieden. Wilt u graag een vleesetende plant kopen? Klik dan op de knop “Verkoop”.

Mijn collectie huisvest ongeveer 330 verschillende soorten/ondersoorten/variëteiten/klonen, met een totaal van 500-600 planten. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in winterharde soorten.

Kijkt u voor meer informatie gerust eens rond op deze website. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, stuur dan gerust een e-mail.

© Ries van Ool